OM


STUDIO KARAVAN

Studio Karavan startades av Maria Lefvert Vikström och Maria Söderberg med utgångspunkt i att företag, stora som små, nya som etablerade, har behov och nytta av grafisk design. Allting startar i det lilla och vi växer gärna med våra uppdragsgivare. Ett mindre, men betydelsefullt, uppdrag kan i slutändan leda till en långsiktig relation. Mixen av kunder och uppdrag är viktig för oss, det utvecklas vi och växer av. Och i samarbete med kunder, där vi kan göra skillnad, är var vi helst vill vara.

För oss är karavanen en grupp människor som i sin förflyttning bidrar med positiv förändring, då den kan föra med sig nya idéer och kunskaper från en plats till en annan. Och i full-ständig öken, kan karavaner hitta livsviktiga oaser. Studio Karavans oaser består av verktygslådor och kunskap kring grafisk design, visuella identiteter och kommunikation. Vår målsättning är att på ett transparent och prestigelöst sätt stärka varumärken och försäljning genom det vi brinner för.  

Har du en idé du vill diskutera, funderingar kring ett samarbete eller önskar en offert? Låt oss göra något bra tillsammans!

DET ÄR VI SOM ÄR STUDIO KARAVAN

MARIA LEFVERT VIKSTRÖM

GRAFISK DESIGNER & ILLUSTRATÖR

E-post: vikstrom@studiokaravan.se

Telefon: 0706382550

MARIA SÖDERBERG

GRAFISK DESIGNER & COPYWRITER

E-post: soderberg@studiokaravan.se

Telefon: 0702246325

EN KARAVAN MED FLERA UTGÅNGSPUNKTER

Vi får ofta frågan vad vi gjorde innan vi rullade igång Studio Karavan. Och det är ju en ganska befogad fråga, för självklart har vi haft sysselsättningar innan vi som 35 respektive 40 år startade upp vår studio. 


Själva ser vi oss som riktigt modiga. Tänk att vi vågade lämna två trygga anställningar, inom bank och skola, för att under tre år utbilda oss till grafiska designers. Vi visste vad vi hade, men inte vart en ny utbildning skulle ta oss. Men det som hände var att vi, utan några egentliga betänkligheter, valde att starta bolag tillsammans. Våra två helt olika bakgrunder och därigenom bredd är en av de största styrkorna i vår Maria-duo. Men vad är fördelen med flera yrkesperspektiv?


- Söderberg, vad bär du med dig från dina tidigare yrkesroller?


- Jag har nytta av att ha jobbat på en marknadsavdelning som beställare av grafiska tjänster och kommunikation. Dels är det en av anledningarna till att jag valde att byta yrkesinrikting - för att jag själv ville göra jobbet jag beställde. Men, det gör också att jag vet hur det är att sitta på båda sidor av ett projekt. Mina år på en tidningsredaktion gav mig respekt för det avgörande samspelet mellan text, typografi, layout och bilder. Här blev jag också drillad i att hålla deadlines.


- Du då, Vikström. Vad bär du med dig?


- Helt klart min erfarenhet av lärande i en miljö med människor i olika åldrar. Det blir ett slags målgruppstänk. Men också vikten av hur saker och ting presenteras. Jag fortbildade mig som Ateljérista under mina år i skolan och där blev det tydligt hur viktigt det är med paketeringen av ett innehåll. Visuella element och illustrationer skapar känsla och hjälper mottagaren att förstå och ta till sig budskap. "Everything starts from a dot"